Mijn ding

Ik (her)ken de jongedame van dit voor Momenten van Impact gemaakte schilderij van Anke George-Dovermann.

Ik was/ben haar en zie haar in mannen en vrouwen om me heen. 
Vertrokken om voluit te leven, vasthoudend aan een droom/verlangen/belofte.

Zelf, schijnbaar eenzaam, tot je anders kijkt in een overweldigende wereld, tot je ook de liefde en de creatiemogelijkheden ziet, stap voor stap, de toekomst tegemoet in volle overgave.

– Ilse Meelberghs

Ilse-Meelberghs_HS153

Jouw levensverhaal is jouw kunstwerk

Mijn ding is het om momenten te creëren die mede ervoor zorgen dat jij met een glimlach geboeid naar jouw unieke creatieproces kijkt. Wat mij betreft is leven en dus ook dat levensverhaal een continue spiraal van: doen – je laten raken – de les aangaan – stoppen. Momenten van impact zijn daarin minispiraaltjes. Minispiraaltjes rond vragen die ertoe doen om in beweging te komen/blijven, om voluit je ding te doen, ook in verbinding met anderen. Voor mij valt bij Momenten van Impact alle wijsheid samen die ik verzamelde over persoonlijke ontwikkeling, plek en cultuur. Heerlijk om daar iets mee te gaan doen en nog verder te ontwikkelen. Wat ik hier ga doen heb ik nog nergens anders zo gezien. En jij dus ook niet. Ik snap dat het spannend is om te komen uitproberen of en hoe het voor jou werkt. Daarom vertel ik hieronder een beetje over de keuzes die gemaakt zijn tijdens het co- creëren van Momenten van Impact.

Workshops

In een workshop gaan we bewust aan de slag, dagen uit, spelen, verbreden perspectief, raken andere antwoorden aan. Het zou zomaar kunnen dat daarmee ook andere keuzes in beeld komen, je verhaal nog boeiender wordt.

Het moment dat een vraag echt in je leven speelt, is het moment waarop je die les het meest effectief kan aangaan. Het is niet aan mij om te bepalen wanneer dat is. Dat voel alleen jij. 

Wat ik kan doen is iedere workshop minimaal 1x per maand aanbieden, zodat je niet al te lang hoeft te wachten als de vraag opspeelt.

Naast vaardigheden over hoe je met zo’n vraag omgaat valt er ook veel te leren over verbinding. Hier kan je een cultuur ervaren (en mee helpen dragen) die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, vraagt om actief medeleven en interactie kent die zelfsturing bekrachtigt. Co-creatie is dan trouwens een soort van logisch gevolg.

Omwille van die win-win van hoe meer zielen, vreugde en hoe rijker de leerervaring, bied ik de workshops aan in groep. Cultuur en werkvormen stimuleren het snel met elkaar vertrouwd raken en van en met elkaar leren. 

Bij 1 deelnemer gaat het door, 7 is het maximaal aantal. Bij het boeken kan je zien hoeveel mensen er al meedoen. Op de dag ervoor kan je zien hoeveel er zich uiteindelijk hebben ingeschreven.

Ik heb een rugzak vol werkvormen en … weiger hier op de website te vertellen welke we bij welk moment gaan gebruiken. Het hangt namelijk af van wat dan nodig is. Om toch enige richting te geven. Ik heb voorkeuren als wandelen, collages, gesprek op voeten, lemniscaatlopen, systemische oefeningen, dialoog, muziek, inzichtskaarten, stuckoefening, intervisie. Heb ooit bloembollen geplant in de tuin. En ik kan heel makkelijk ruimte maken voor een deelnemer die een mooie, bij dat moment passende werkvorm inbrengt (iets met co-creatie *grijns*)

Daarbij kijk, voel en luister ik, op zoek naar de essentie.

Waarom daar, waarom thuis? 
Omdat ik van die plek hou, de tuin eromheen, de doorkijkjes, de energie die er hangt, het duurzame en muzikale karakter, de geborgenheid, echte natuur vlakbij. En omdat ik het fijn vind om dat allemaal, die plek te delen.

Bovendien ken ik die plek door en door. Dat is fijn omdat ik het proces van de dag cq de werkvormen laat afhangen van de deelnemers en ik op die plek “dat wat nodig is” snel kan vinden. 

Lezingen

Omdat ik weet wat voor een struggle het kan zijn om over diezelfde vragen op organisatieniveau het gesprek openen en hoe (h)eerlijk het voelt als het lukt, wil ik daar voor jou met lezingen een bijdrage aan leveren.

Een week in de maand houd ik vrij om “naar buiten” te gaan. In die week kan op eender welke dag de lezing verzorgd worden.

De lezing bevat een oud verhaal en interactieve werkvormen. 

Op een locatie naar keuze.