IMG_7704

Niet-wetend, onderzoekend op pad.

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Hier beginnen we aan het stuk ontwikkeling, nodig om het waar te maken. deze gaat over beginnen, met eenprototype.

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Het nieuwe nu vraagt ander gedrag. Je krijgt geen vertrouwen en ervaring in nieuw gedrag door alleen te lezen, te denken, te praten, te kijken. Om te weten of je kan en durft – boven het maaiveld uitsteken – is uitproberen nodig.

Op een dag is het tijd om je schoenen (figuurlijk, het mag ook op blote voeten) aan te trekken en het uit te proberen.

Niet wetend hoe precies.
Niet wetend of het wel iets voor je is.
Niet wetend hoeveel rommel je erdoor veroorzaakt in je omgeving en in je relaties.

En toch ga je het doen, ervaren hoe een klein stukje van je antwoord geleefd wordt.


 – Ilse

Dit is het hoogtepunt van het onweer, hier komen de inzichten en ook de angst voor hun kracht.

– Onweer

Hier ben ik een beetje jaloers op jullie mogelijkheid tot verplaatsen. Jullie kunnen letterlijk overal heen om te doen wat Ilse schrijft. Jullie wortels houden je fysiek niet tegen. Dat doet alleen je eventuele angst voor het onbekende en voor de gevolgen. Laat je daardoor niet tegenhouden. Dit is gewoon een avontuur. Je gaat er niet meteen wortelen.

– Draak van een boom

Nieuwe producten, nieuwe samenwerkingen kiemen als volgt: iemand vraagt aan mij: “zou je dit niet kunnen doen.” De standaardhouding tegenover zo’n vraag is altijd is JA. Er volgt een snelle check op intuïtie, waardes en op tijd ervoor hebben. Als dat klopt gaan we vrij snel over naar onderzoeken, uitproberen. Doen dus. Met die ene die dat vroeg. Want de stelregel is: we maken niets meer waar niet minstens een iemand om gevraagd heeft en/of aan mee wil werken. 1 iemand is genoeg. Want idealisten met precies dezelfde behoefte op precies hetzelfde moment zijn niet dikgezaaid. Pas na het uitproberen besluiten we of het vervolg krijgt of niet.

Voor die ene was het sowieso zinvol, de vraag is of het verder uitgewerkt wil worden voor anderen. Een voorbeeld van een product dat bleef zijn de seizoenstrajecten. Voorbeelden van een samenwerkingen die langer bleven duren zijn Wandelmaatjes, Omwentelaars, het kwartiermakerschap bij de Groene Transformator en het maken van de seizoenstrajecten.

– Momenten van impact

Ontwikkelvraag: Hoe herken en bestudeer ik wat intuïtie aanreikt.

Speelsuggestie:
Doe vandaag iets wat je nog nooit deed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *