volhouden, dit is het begin

3 redenen waardoor volhouden makkelijker is.

Mijn omgeving maakt zich een beetje zorgen. Kan ik het wel volhouden nu er nog geen boekingen zijn.

Ja, makkelijk. Om drie redenen:

  • Ik heb gedaan wat het seizoen ondersteunt. Het voelt natuurlijk.
  • Ik heb met aandacht gedaan wat ik aan klanten wil aanbieden: het zichtbaar worden (van het bedrijf) en de verbinding zoeken met buiten op een manier die nu bij mij past.
  • Ik vier vandaag heel bewust wat wel gelukt is. #momentvieren

Het seizoen

De bij het seizoen passende dingen zijn gedaan.

Er is iets uit niets geboren. Een bedrijf en een website waar mensen mn de schoonheid van benoemen. Mooi! Want schoonheid verbindt met het hart.

Allerprilste begin van leven.

Met aandacht doen: de workshops/lezingen

Bij DOOR had ik het al 2x geoefend en genoten van de inzichten die het opleverde: Als niemand komt, toch de dag laten doorgaan. Ik besloot dat het, voor nu, een bij mij passende manier was om aandacht te geven aan de producten.  Ik heb inmiddels 4 Momenten “gedaan”.
 De inzichten zijn zichtbaar gemaakt in blogposts en in aanpassingen van de workshop-omschrijvingen op de site. #voluit
Bij het delen van de inzichten was daar de voor mij hele spannende vraag: “Hoeveel keer sla je mensen met de workshopdata om de oren?” Je begrijpt het al…

 Daar zit een overtuiging “de data noemen is opdringerig” waar ik nog steeds mee aan het spelen ben. #momentloswiebelen.

Dit DOEN helpt om de Momenten nog helderder in hoofd/hart/handen te krijgen. 

Wat je aandacht geeft dat groeit.

Met aandacht doen: social media

Ik heb mijn social media- keuzes gemaakt. Er zelfs een miniplan voor geschreven. Tegekijkertijd ben ik begonnen met delen gerelateerd aan de momenten. Het is even wennen om bewust te differentiëren per medium en de focus die dat relateren aan momenten vraagt.
 √ Bewust bezig zijn met hoe ik met klanten en stakeholders in gesprek wil gaan.
Ikzelf nodig intussen in een rustig tempo mensen uit om al dan niet te verbinden op een manier die bij hun past. 
Rustig opdat ik tijd heb ze met aandacht te verwelkomen en kan bedanken voor de aanmoediging die ik erin voel.
Dit doen helpt me bij het vinden van wat ik als #kwaliteitverbinding ervaar en wil uitdragen.

Vieren

Eigenlijk heb ik hierboven al een beetje gevierd. Bij ieder groen vinkje vind ik het gelukt. Omdat het een aspect raakt van wat ik in de wereld wil zetten.
Dat was nadat ik vanmorgen een visual liet ontstaan rond “de drie bollen”. Daarmee werd zichtbaar voor mij wat ik te vieren heb. Ik werd er hardstikke blij van. 

√ Ik ben geopend en vol in het avontuur gedoken (ijsvogel) #voluit

Ik heb waar ik het bangst voor was in de ogen gekeken en ben toch doorgegaan. De angst: wat als ik dit online zet en iedereen loopt van me weg. En ik blijf heel alleen achter #eenzaamheid. Niet zo raar trouwens dat deze kwam bovendrijven, want mijn kracht tot verbinding is te danken aan een oude angst voor eenzaamheid. #ensomsevennietzooud #stapvoorstap

Ik draag rustig de consequenties van iets aanbieden wat “anders” is. Mensen willen graag dat ik succesvol ben en stellen vertrouwdere vormen voor. Laten binnenkomen van die tips, laten raken, me laten uitdagen om te gaan staan voor de gekozen vorm, bewustzijn van de ander over de mogelijkheden van de Momenten laten groeien #momenthuppelen

√ Ik volg mijn eigen tempo van binnen naar buiten. Blijf wel in beweging, soms mbv  aangesporing door mijn bedrijfs-petemoeien en/of gezin. #momentloswiebelen

√ Ik zoek en krijg hulp bij het vinden van woorden om mijn bedrijf, de bedoeling ervan en de producten helder te maken aan anderen. Ook voor mensen die niet zo in deze materie zitten als ik. #kwaliteitvanverbinding. 

En soms zijn woorden meer een beeld:

co-creatie, integriteit, leven lang leren

√  Ik stop met starten. Gisteren alle spullen rondom het starten van het bedrijf zijn opgeruimd. #momentstoppen. De eerste stappen zijn gezet en starten is dus klaar. Ik ben nu echt bezig.

Success means we go to sleep at night knowing that our talents and ablities were used in a way that served others. 

(Marianne Williamson)

En dus ja, ik ga juichen bij iedereen die aanhaakt. Want dan blijkt duidelijker dat Momenten van impact anderen dient. 

√  Ik zie nu al dat het dient doordat ik waarneem dat de gesprekken met mij en om mij heen anders zijn dan voorheen. 

 – Ilse Meelberghs – Moment terugkijken

Volgend moment terugkijken: 13 februari 2019