0C5DE7C9-2859-4CF6-89D9-BC1BF8130691

Boeken die mijn werkwijze mee vormden.

Leuk dat je nieuwsgierig ben. Ik krijg wel vaker de vraag wat ik gedaan heb om nu te kunnen doen wat ik doe.

Eerst maar eens … wat doe ik dan meestal?

Dat gaat dan over werkwijze. Je zal me vaak een, of alle 5, van de onderstaande stappen zien inzetten als ik met je onderweg ben.  

En de link met deze boeken dan?

Ik heb ze gebruikt om een onderdeel van het proces te onderzoeken. Onderzoeken betekent voor mij: een vraag formuleren, boeken bestuderen, mensen zoeken met bijzondere standpunten bij die vraag, voelen wat die inspiratie met me doet, vaststellen wat dat betekent voor mijn toekomstige gedrag, uitproberen en reflecteren op de feedback. 

Ik heb eens een keer een middag gespendeerd om aan iedere stap een set van 5 boeken te hangen. Boeken waarvan ik denk dat ze eraan bijgedragen hebben dat ik dat nu goed kan EN die nu nog in mijn boekenkast staan. 

Welke boeken hebben eigenlijk jouw gedrag veranderd? Ik ben daar een soort van onverzadigbaar nieuwsgierig naar.

– Ilse Meelberghs