Doorkijkende vrouwen

Dankbare buiging voor doorkijk-en Ilse van 2010/13/17

Iets bracht me ertoe om 3 van mijn intuïtieve creatieve doorkijk-en van lang en niet zo lang geleden met aandacht te bekijken/beluisteren. Ik herinner me nog zo goed de momenten, de flow waarin ze gemaakt zijn.

Bij de eerste 2 kan ik me zelfs het gevoel in mijn lijf herinneren bij het “Waaaaaaat??” & “Ieuw!” & “Enne??” dat het opriep. Ik heb ze toen voorzichtig, eigenlijk stiekem, een plek gegeven in de wereld. Losgelaten. En realiseer me dat ze “waar” zijn geworden = Zichtbaar zijn geworden in de manier waarop ik leef en werk.

De laatste creatie van een doorkijk ging anders. Daar heb ik bewust die flow opgezocht, vertrouwt op mijn intuïtie en synchroniciteit. Ik heb daarna gedaan wat gedaan moest worden om de eerste mensen om de creatie heen te verzamelen en  veilige bedding te bieden. Om vervolgens beetje bij beetje verwachtingen en oordelen los te laten. Het DOOR-jaar 2018, want daar gaat dit over,  heeft zich op een geweldige manier gemanifesteerd. Mooie interacties en processen ontvouwden zich. Iedere maand weer anders. Kei-verrijkende persoonlijke ontwikkeling, Verrassender dan alles wat ik zelf/alleen had kunnen bedenken. Een soort van constante stroom van inzichten opdoen, angsten loslaten, dagdagelijks doen. H-erkenning, warm, in verbinding.

Ik ben het eens met George Bernard Shaw:

Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk 

Ik kan me laten raken door de kunst van anderen. Blijkbaar kan ik die “kunst om de ziel te zien” ook zelf maken. (= Moment toekomstmuziek)

Niet dat het makkelijk was om naar te kijken Stukken van mezelf zien waar ik nog niks mee deed in mijn dagelijkse leven was verwarrend, strooide soms zout in een wonde.

Laten zijn, doorvoelen en op weg gaan.

Zo terugkijkend ben ik de Ilse van toen dankbaar dat ze het lef had om te maken en plek te geven. En dat ze onderweg tochtgenoten vond om samen mee te reizen. (= Moment terugkijken)

We zijn er wijzer van geworden en hebben lol gehad.

De creaties waar het om gaat:

Collage 2010

 

Verhaal 2013

DOOR-voorbereiding 2017

Deze overzichtspagina en voor iedere maand een DOOR-vraag.

De gebruikte kaartensets bij het maken van de DOOR-pagina’s zijn  Fluisteringen van de natuur en Medicijnkaarten.

 

– Ilse Meelberghs – Moment toekomstmuziek