prille begin

Het prille begin

Het prille begin, het kiemen van Momenten van impact was op 3 december 2017. Het zaadje was een vraag van een vriendin tijdens een leerfestival februari 2017.

Als jij nou 1 film zou mogen maken om op youtube te zetten. Wat zou je boodschap zijn.

Dat hield me op de achtergrond bezig. De avond van de 3de december voelde als het moment om er werk van te maken. We zaten lekker op de bank, open haard aan. Ik “ging naar binnen” om de essentie te kunnen voelen/zien. Het volgende beeld ontstond:

De polariteiten worden toegevoegd naar aanleiding van een rake vraag van een #systeemwijze vriendin en een tussenpagina van het DOOR-jaar ontstond.

Vervolgens leidt het tussen 9 en 12 januari 2018 tot het intuïtief kiezen (in dit geval invoelen met zelfgeschreven kaartjes) van een bedrijfsnaam en het kopen van de bijpassende domeinnamen. En ik leg nog wat inspiratie rondom het logo vast in mijn “Momenten van impact-boek”. Een A3-boek speciaal voor dit project, dat gedurende de rest van 2018 langzaam steeds gevulder raakt. Daarmee werd het niet steeds duidelijker wat ik zou gaan doen. Eigenlijk heel lang het tegendeel. 

Het heeft tijd en vrije ruimte nodig om groeien. Vaker heb ik aan een zinnetje (min 0.30) uit onderstaande video gedacht. Met name als er een invulling van dat ondernemen kwam die voelde als: lekker vertrouwd, knus, dit kan ik wel. Dan wist ik dat ik mezelf aan het bedriegen was. Bij een nieuwe uitdaging, iets zo dicht bij mezelf, hoort op z’n minst lichte paniek. 

If it terrifies you, you are probably moving in the right direction. If it feels safe and warm and fuzzy and perfect, you are probably doing what you have always done and that’s why it never seems to be moving forward. 

 – Ilse Meelberghs – Why & how