IMG_4660

Het vuur brandend houden.

Misselijk werd ik ervan. Letterlijk. 

Niet van het springen *grinnik*. Wel van wat er wou ontstaan, wat er opgeschreven werd. Het voelt als heel kloppend en daarom doodeng. Misselijkmakend eng.

Aarde werkt mee! We verwelkomen Moeder Aarde in onze huidige methodieken en werkwijzen.

De goeie weg.

De precieze reden dat ik er misselijk van word ken ik niet of wil ik nog niet naar kijken. Ik interpreteer het wel als een teken dat het de goeie weg is. Dit omdat er fysiek iets gebeurt in mijn lijf. Ook omdat iemand met channeling-vaardigheden vorige week, kletsend in een gang, me al had gezegd dat mijn boek maar een middel is, onderdeel van een grotere opdracht, eentje waar ik me nog tegen verzette. 

Duif was er ook. 

Recht boven me. 

Terug thuisgekomen van het weekend met Ecotuners zoek ik op wat de essentie van Duif is: Vrouwelijke energieën zijnde vrede, moederschap en profetie, terugkeer naar de liefde en veiligheid van het thuis. Ze is op haar best bij dageraad en schemering. Nog wat zinnen uit de beschrijving uit “Luisteren naar dieren” van Ted Andrews raken: 

Ze voedt zich van de grond, ze blijft in contact met Moeder Aarde en de creatieve mogelijkheden van de vrouwelijke energieën op aarde.

Smeekt ze om nieuw levenswater.

De aarde is een vrouwelijke planeet en scheppingsvermogen en nieuwe geboorte zijn constant beschikbaar voor iedereen zich op haar bevindt. 

Duif heeft een voortreffelijk instinct op haar thuis te vinden, hoe ver ze daar ook vandaan is.

Steken er stormen in je leven op, zoek dan beschutting bij je familie -biologisch of anderszins. Je zult er veiligheid en geborgenheid vinden. 

Ik put er hoop uit. Wij mensen kunnen het: de weg terugvinden ons thuis Moeder Aarde. Bovendien kunnen we in de storm die komt veiligheid en beschutting vinden bij elkaar. 

Het Aarde werkt mee! is niet alleen van mij. Het ontstond tijdens een weekend met Ecotuners van alle jaargangen van de opleiding. Ik ben benieuwd naar het vervolg hiervan en van alle samenwerkingen die ontstonden rond acties. Acties waar Natuur mee mocht stemmen over de volgorde van belangrijkheid.

Na het afhechten van het weekend heb ik weer flink doorgewerkt aan het projectplan Verpoppen waar het boek onderdeel van is. overgave aan het proces. Het feit dat het zijdelings gedragen wordt door deze groep helpt het vuur voeden.

– Ilse Meelberghs
De nieuwste blog in je mail ontvangen?