Wist ik veel dat ik vandaag iets te vieren zou hebben ­čÖé

Aanleiding

11.00 Potje thee gezet, computer opgestart. Klaar om op deze 2de dag van het jaar flink aan de website te werken. En te regelen dat ik ingeschreven raak bij de Kamer van Koophandel. Als ik op de 6de wil starten moet het nu langzamerhand echt. Ik heb al wel vooronderzoek gedaan, gezien dat er niets bij is dat ik niet kan en het voor me uit geschoven. Inschrijven is namelijk “voor het echie”. Dat is niet meer spelen met ondernemerschap. Dat voelde toch eng, vandaar dat uitstelgedrag. Enfin, met die inschrijving begin ik dus.

11.10 Ik kijk wanneer ik deze week nog een afspraak kan maken. Alleen vandaag om 11.50!!!

11.11 Kan ik in 10 minuten dat formulier invullen en in de resterende tijd naar Roermond fietsen. Yess, I can!

11.30 Ik zit op de fiets. Ik kom te laat. Ik fiets.

11.58. Ik tik mijn telefoonnummer in op het apparaat van de Kamer van Koophandel om mezelf aan te melden. Reden bezoek: inschrijving. Heerlijk die rustige mevrouw bij de receptie.

12.30 Ik ben fijn geholpen en sta weer buiten met alle benodigde papieren. Ik app gezin en betrokken vriendin.

13.10 Ik ben weer thuis. Met spulletjes om het NU te vieren.

13.15 Ik maak een soort vier-tafeltje. Naast de gekochte spullen pak ik intuïtief her en der nog wat uit het huis. Uiteindelijk voelt het geheel goed en horen alle spullen erop voor mij bij dit moment.

Vieren

Stilstaan bij het lef om voor het echie te beginnen, het lef het tijdstip te pakken ook al kon het niet “perfect”. Met een stil dankjewel voor iedereen die eraan bijdroeg, inclusief ikzelf.

Dat vieren kan simpel. Gewoon met aandacht doen op een manier die voor mij betekenis heeft. Voor mij werkt het.

– Ilse Meelberghs – Moment terugkijken

2 Reacties

 1. Judith van Hooijdonk

  Lieve Ilse,

  Je had al zoveel lef om te stoppen met het werk waar je niet jezelf kon zijn en nu heb je weer het lef om te beginnen met een initiatief dat zo bij je past. In jullie mooi huis, de prachtige omgeving heb je al zoveel mooie momenten beleefd. En nu ga je dat ook delen met anderen. Ook door dit prachtige blog (uiteraard staat deze ook weer in mijn RSSlijstje, ik had je overdenkingen zooo gemist). Ik wens je veel momenten van impact.

  Dikke poen,
  Judith

  • Ilse Meelberghs

   Ha Judith,
   Fijn dat je er ook weer bij bent. En bedankt voor de aanmoediging.
   Wellicht toch even “niet jezelf kon zijn” vervangen door “waar ik niet helemaal, met al mijn kwaliteiten, aanwezig kon zijn”

   Liefs
   Ilse

Je kunt niet reageren