Vieren lef om echt te gaan ondernemen

Vieren van het LEF om te starten

Wist ik veel dat ik vandaag iets te vieren zou hebben ­čÖé

Aanleiding

11.00 Potje thee gezet, computer opgestart. Klaar om op deze 2de dag van het jaar flink aan de website te werken. En te regelen dat ik ingeschreven raak bij de Kamer van Koophandel. Als ik op de 6de wil starten moet het nu langzamerhand echt. Ik heb al wel vooronderzoek gedaan, gezien dat er niets bij is dat ik niet kan en het voor me uit geschoven. Inschrijven is namelijk “voor het echie”. Dat is niet meer spelen met ondernemerschap. Dat voelde toch eng, vandaar dat uitstelgedrag. Enfin, met die inschrijving begin ik dus.

11.10 Ik kijk wanneer ik deze week nog een afspraak kan maken. Alleen vandaag om 11.50!!!

11.11 Kan ik in 10 minuten dat formulier invullen en in de resterende tijd naar Roermond fietsen. Yess, I can!

11.30 Ik zit op de fiets. Ik kom te laat. Ik fiets.

11.58. Ik tik mijn telefoonnummer in op het apparaat van de Kamer van Koophandel om mezelf aan te melden. Reden bezoek: inschrijving. Heerlijk die rustige mevrouw bij de receptie.

12.30 Ik ben fijn geholpen en sta weer buiten met alle benodigde papieren. Ik app gezin en betrokken vriendin.

13.10 Ik ben weer thuis. Met spulletjes om het NU te vieren.

13.15 Ik maak een soort vier-tafeltje. Naast de gekochte spullen pak ik intuïtief her en der nog wat uit het huis. Uiteindelijk voelt het geheel goed en horen alle spullen erop voor mij bij dit moment.

Vieren

Stilstaan bij het lef om voor het echie te beginnen, het lef het tijdstip te pakken ook al kon het niet “perfect”. Met een stil dankjewel voor iedereen die eraan bijdroeg, inclusief ikzelf.

Dat vieren kan simpel. Gewoon met aandacht doen op een manier die voor mij betekenis heeft. Voor mij werkt het.

– Ilse Meelberghs – Moment terugkijken