lemniscaat

Lemniscaat review: Door-breek-punt

Ilse, wat is dit voor kaasplankje? Ik ben geen wijnliefhebber geef mij maar een biertje. We kennen het allemaal wel in het ouder worden. “Volwassen” keuzes maken.

Mijn eigen antwoord!

Vaak sparren we met onze omgeving. Partner, vader, moeder, broer, zus.
Ook vrienden kunnen welgemeend luisteren. Een kroeg en alcohol leveren niet de diepgang op waar ik eigenlijk naar op zoek ben.

Ilse helpt me bij het zoeken van woorden. Vanaf de zijlijn gidst ze me naar mijn eigen antwoord. Als moeder van 3 zonen en onderneemster heeft zij de bagage om dat innerlijk proces aan te raken.

Door-breek-punt. Hoe maak ik een punt van mijn breekpunt?

Een confronterende vraag is ook liefdevol. De keuze maken om het aan te gaan. Uit de huidige blokkade. De eigen blinde vlek zien.  
Ilse spiegelt, stelt open vragen, om dat te doen lukken

Ilse als externe processor die je een update aanreikt voor software bugs. Omdat je deze wellicht niet vanuit je ouderlijk nest hebt aangereikt gekregen of spelenderwijs hebt leren aangaan.  

Weer beweging in 3 stappen.

Na de sessie van het lemniscaat voel ik dat er meer ruimte is ontstaan. Waar de plaat bleef vasthangen is weer beweging gekomen. Puur door het benoemen en onderzoeken van wat je nu blokkeert en hier dan de tegenpool voor uit te nodigen.

In mijn geval ging het om hoe ik mezelf met kritiek afwijs en daarmee ook de ander. Dat vaak probeer te compenseren met pleasen of zorgen voor de ander om maar de goedkeuring te krijgen die ik mezelf niet geef. Onbewust heb ik dus een innerlijke saboteur die mijn eigen grenzen overschrijd gericht op de ander en waar ben ik dan zelf?

Ilse heeft me verbonden met mijn eigen loop+baan+pad. Een nieuwe formule van 3+4+5. 

Wat ik geleerd heb is dat je jezelf toch echt op plaats 1 dient te zetten. Door vervolgens in contact te komen met je waardes op 2 kun je vervolgens gaan lopen. Stapje drie een nieuwe beweging maken. Je hoeft niet te blijven staan op een plek die je verdrietig maakt. Het is oké om te voelen, te benoemen wat is en weer verder gaan.

Vanuit een diep punt uit mijn hart dank ik je voor alle (eigen-)wijsheid die is overgedragen! 

Man van 30Moment Loswiebelen


Superdankjewel voor het delen van de ervaring en je eigen-wijsheid!

Erg leuk ook om te horen dat je hierna de gebruikte kaartenset kocht en er zelf mee aan de slag ging.

– Ilse Meelberghs 

 

PS Jij (lezer) kan dit ook komen doen. Ook al staat het nog niet op de website. Bel of app even als jij dat graag wil. 06-82 65 53 38. Dan maken we een afspraak.