Brief aan Moeder Aarde

Liefdesbrief aan Moeder Aarde – workshop

LIEVE MOEDER AARDE 

 

Het is in deze tijd erg lastig om van je te houden. Het doet zoveel pijn. Ooit vertelde ik het verhaal van de Giving Tree om mensen duidelijk te maken dat je blijft geven tot je op bent en dat we moeten stoppen met vragen. Maar ik vraag ook nog steeds en ik heb inmiddels geleerd dat als we veel teruggeven het ook nog wel goed kan komen. En toch durf ik nog steeds niet de volle omvang van mijn liefde voor jou te voelen en dus naast jouw pijn te kunnen zitten. De pijn is ook deel van mij. 

 

Wat we van dichtbij kennen, kunnen we van houden en voor in beweging komen (en ja ik ga ook met de Omwentelaars een brief aan je schrijven) 

 

Ik hou van jou want ik ben deel van jou. En wat ik voor je kan doen is een gezonde cel van je lichaam zijn. Zuiver van geest met de bedoeling je niet te schaden, handelen vanuit zo min mogelijk impact. 

 

Ik wil je water weer horen stromen en zo kunnen drinken. 

Ik wil je lucht weer kunnen inademen en niet bang zijn dat ik vergiftigd word. 

Ik wil je grond weer levend zien en niet bang zijn dat ie me vergiftigd. 

Ik wil je creaties zien en er gebruik van maken, niet te gulzig, niet te zuinig. 

En als ik dat zo opschrijf dan snap ik waarom ik pijn voel. Het is er allemaal niet, jij bent dit allemaal niet en je verlangt er wel naar, met hart en ziel. 

Niet voor jezelf maar omwille van wat je ons te geven hebt. 

 

Je bent een enorme lieverd, 

Ik hou van je 

Ilse (9/6/2022) 

Bovenstaande liefdesbrief is de ongecensureerde versie van diegene die ik gister schreef in de workshop van Kees en Blanche. (Boeiend want met het uittikken wil ik toch stiekem een paar dingen veranderen 🙈). Het was een hele fijne manier om te landen in het NewBee Fest  – Inspiratie voor toekomstig economisch onderwijs – en te verbinden met waarom ik er ook alweer was.

Heel beknopte beschrijving van de workshop van een uur: 

De rest van natuur was binnengebracht in de ruimte, in de vorm van bloemen in de tuin en nog wat dingen.

Een korte meditatie/visualisatie om ons bewust te worden van haar aanwezigheid, die van Moeder Aarde. 

De uitnodiging om in 20 minuten een liefdesbrief aan haar uit de pen te laten vloeien, gewoon schrijven en als het klaar voelt nog even verder schrijven. 

En dan delen: wie wilde las zijn of haar brief voor. 

Tot de tijd op was. 

Ongelooflijk mooi omdat je voelde dat het gemeend was. De oprechtheid en de schoonheid in de brieven raakte. 

Ik lees de mijne hier voor jullie voor:

 

 

Hier ga ik de brief geven aan Moeder Aarde, op een vrij plekje naast de voordeur. Benieuwd wat er uit de zaadjes komt.

Om heel veel redenen is het organiseren van zo’n liefdesbrief-workshop een goed idee. Voor mij de belangrijkste: ik beluisterde in iedere brief een verdieping van de band met Moeder Aarde. En eigenlijk is dat ongelooflijk als je bedenkt dat het maar 20 minuten schrijven was. 

Als je voelt dat je graag een keer voor jouw groep zoiets wil organiseren en nog wat hulp nodig hebt. Laat het weten. Kees en Blanche willen werk gaan maken van het promoten ervan en er ook een website voor opzetten. Ik wil het, zoals ik al schreef aan Moeder Aarde, ook graag een keer doen voor de Omwentelaars. Samen kunnen we deze krachtige werkvorm wellicht nog mooier maken.

– Ilse Meelberghs