lemniscaatlopen

3 lemniscaatlopen die hielpen

Boos, verdrietig, zwaar, bang, onzeker, in dubio. 

Zitten en praten? 

Hoeft niet perse. Lemniscaatlopen is ook een optie. 

Hieronder 3 situaties waarin het hielp. 

Tegen “in dubio”, onzeker.

In dit geval had de vrouw een dilemma, dit doen of dat. Onder deze lastige keuze ligt een schijnbare tegenstelling die “dit zo moeilijk maakt”. In dit geval trouw vs autonomie. Die wordt al lopend onderzocht, beide kanten doorvoelt. 

Uiteindelijk werd lemniscaatlopend vertrouwd gedrag verbonden met het gedrag dat ze vanaf nu wil kiezen.

Bij een heftige negatieve emotie.

Onder de emotie van de jongeman ligt een behoefte die niet vervuld wordt. Een kant van de polariteit “mag er niet zijn”. Het was een tijdje zoeken voor we vonden welke van – Lof & kritiek – de ongewenste was.

Hier werd een geaccepteerde overtuiging verbonden met wat hij in de toekomst goed wil vinden, wil toelaten.

Bij een stevige angst

Onder die pittige angst van haar zit iets wat met de paplepel is ingegoten,  en voor haar niet meer klopt. Het zit in de polariteit voelen en denken. 

In dit geval voor- en doorvoelde zij de consequenties van de andere dan paplepelkant van de polariteit zichtbaar gaan leven. Dat maakt het onbekende minder beangstigend.

Moet die tegenstelling echt gelopen worden?

Het kan inderdaad ook via de handen. Toch heb ik een sterke voorkeur voor lopen.
2 redenen. Tijdens het onderzoek is ons lijf een eerlijkere prater. Ons hoofd wil nog wel eens vertellen wat we menen dat gezegd moet worden. Stopt dingen sneller weg.  

Ten tweede is op het moment van verbinden ons lijf een beter geheugen. Dat helpt bij het geleerde in de praktijk brengen.

Waarom kwamen die drie bij jou?

De veilige plek. Het samen maakt dat zij er tijd voor nemen en erbij blijven. 

En last but not least. Zij maken gebruik van mijn training. Door mijn voelen te trainen kan ik de onderliggende tegenstelling uit het pakje met tegenstellingen vissen. Kan ik woorden geven aan de mogelijke betekenis van de tegenstelling en aan wat ik waarneem tijdens het lopen. 

Kan ik dit bij je komen doen dan?

Ja, ook al vind je het nog niet op de website. 

Ik onderzoek al doende of dit een duurzaam product is voor het bedrijf. Omdat het nog in de onderzoekende fase is trekken we er 2 uur voor uit en kost het voor de volgende 5 deelnemers tijdelijk 15 Euro. 

Bel of app even als je een van die 5 wil zijn. 06-82 65 53 38

Ilse Meelberghs – Moment Huppelen