IMG_7702

Bestudeer wat intuïtie je aanreikt.

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Hier beginnen we aan het stuk ontwikkeling, nodig om het waar te maken. Het gaat over gevoel volgen en hoofd dingen leren.

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Je hebt inmiddels een vraag en je weet waar je medezoekers rond die vraag zitten. Dat wat borrelde, kiemde kan gericht gaan ontwikkelen.

Dat gerichte gebeurt in combinatie met intuïtie. Er komen dingen op je pad: boeken, artikelen, gesprekken, uitdagingen, …. Bij sommige ervan gebeurt er niks binnenin. Bij sommige voel je het trekken. Het kan zijn dat het een paragraaf, een stuk liedtekst, een zin is die graag je aandacht wil. Het kan ook een zwaluw zijn.

Geef dat wat trekt grondig aandacht: verzamel er kennis over, doorvoel het, druk het creatief uit.

Ben bereid je te laten verassen: door wat aandacht wil en door wat het inzicht dat het je wil bieden.

 – Ilse

Wat intuïtie doet is je de kans bieden op inzichten, vergelijkbaar met mijn bliksemflits. Het bestuderen, het aandacht geven, is de weg ernaartoe, vergelijkbaar met de wolkenopbouw enz. van mij. 

– Onweer

Kijk met aandacht, liefde en regelmaat naar Natuurwezens en je leert net zoveel over Leven als uit een boek.

– Draak van een boom

Ik ben ontstaan dmv deze fase. Vanuit een gevoel dat er een onderneming moest komen is Ilse eraan begonnen. Er kwamen een aantal namen op het pad en intuïtie heeft er een uitgekozen. Ilse heeft een lichaamstechniek ontwikkelt om te praten met intuïtie/het grotere veld dmv ja/nee vragen. Ook de vervolgstappen werden zo gekozen. Er kwamen mogelijkheden op het pad: een opleiding ecopsychologie, het kwartiermaken voor een duurzaamheidscentrum. Ilse voelt eerst of intuïtie het een goed idee vindt, dat huppeltje in de buik, het openen van het hart, een Ja. Pas dan gaat ze het bestuderen en haar hoofd meenemen op die weg. Net lang genoeg dat ze begrijpt wat de bedoeling is en hoe het zou kunnen. Net lang genoeg dat het denken haar niet meer tegenhoudt. Net lang genoeg om te kunnen beginnen met experimenteren met het nieuwe gedrag.

– Momenten van impact

Ontwikkelvraag: Hoe herken en bestudeer ik wat intuïtie aanreikt.
Speelsuggestie: Bestudeer een week lang 10 minuten hetzelfde natuurwezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *