IMG_7699

Buiging voor de vraag.

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Hier beginnen we aan het stuk ontwikkeling, nodig om het waar te maken.Het start met de vraag.

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Bewuste ontwikkeling begint met een vraag.
Een vraag waar je oprecht het antwoord op wil weten.
Een vraag die raakt.
Een vraag die een huppeltje in je hart veroorzaakt.
Een vraag die je misschien een beetje angst aanjaagt omdat je bang bent voor het onbekende waar het zoeken naar het antwoord je zal brengen.

Omdat dit boek gaat over groeien in het nieuwe nu, bouwen aan een eco-samenleving, zullen de vragen ongeveer deze structuur hebben.

HOE eet ik IN DE ECOSAMENLEVING
          werk ik
          woon ik
          reis ik
          ontspan ik

Dat zijn ongebruikelijke vragen. Het vraagt moed om in een omgeving waar nauwelijks mensen ermee bezig zijn, te gaan zoeken naar jouw antwoord hierop. Al helemaal om straks het voorlopige antwoord te gaan leven. De angst om de verbinding met je omgeving kwijt te raken zal wellicht een rol spelen. Begin gewoon. Je zal zien dat je aankan wat op je pad komt. – Ilse

Buigen voor de vraag, beetje moeilijk voor mij. Heel soms lukt het me om bij zo’n vraag een donderslag bij heldere hemel te geven als diepe buiging voor een goeie vraag. 

– Onweer

Ik kan wel buigen, afhankelijk van de wind. In mijn geval zegt de diepte van de buiging niks over de vraag.

Weet dat als jij een vraag kan stellen, op blote voeten, in het bijzijn van een van ons bomen en je voelt je verbonden, niet bang om de verbinding te verliezen: dan is het een goeie toekomstvraag.

– Draak van een boom

Als de vraag gaat over die eco-samenleving kan ik goed en breed ondersteunen. 

De technieken die we gebruiken om de vraag te beantwoorden zijn natuurlijk bruikbaar voor iedere vraag. Je kan alleen niet van me vragen dat ik je help, ondersteun en supporter door te buigen voor een vraag waarvan het antwoord Aarde nog meer schaadt, nog meer destructie aanricht. Alleen als ergens in de vraag iets zit over gelijkwaardigheid, wederkerigheid, regeneratief of eco-samenleving kan ik er diep voor buigen. Sorry als je daardoor teleurgesteld bent. 

Of andersom: als ik meebeweeg, moeite doe voor je vraag dan zit er iets van onderzoek naar die elementen in je vraag. Dat is mijn manier om te buigen voor jouw vraag.


– Momenten van impact

Ontwikkelvraag:
Wat is een goeie vraag?

Speelsuggestie:
Laat een natuurwezen een vraag voor je bedenken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *