IMG_8304 (1)

Het maakproces tot aan het prototype

Op de vraag waar ik nog wel eens 100 dagen aan wilde besteden zei ik in september 2022 “een boek schrijven”. En dat ben ik gaan doen.

Eerder had ik al een keer de ingeving opgeschreven. “Ik wil een BEELDBOEK schrijven, over DE DRIE BEELDEN en dan samen met de doelgroep en Natuur er LESMATERIAAL  bij maken. 

en nu ging het begin dus gemaakt worden. 100 dagen lang stond ik ‘s morgens vroeger op en werkte er voor het ontbijt aan. De energie van Herfst en Winter was er. Er werd geschreven in Nederland, België, Italië, Zweden en Engeland.

In de eerste ronde schreef ik en maakte er een intuïtieve tekening bij. Vrijwel meteen ging Draak van een Boom meedoen. Ergens halverwege de hoofdstukken voegde Onweer zich erbij. We schreven op wat op dat moment gezegd wou worden. We gingen naar de essentie en probeerden dat te vangen in een ontwikkelvraag. Een vraag geschikt voor mensen en organisaties. We deden er ook nog een speelsuggestie bij. 

In de tweede ronde werd uit mijn uitgebreide fotocollectie een Natuurbeeld gezocht bij ieder hoofdstuk

In de derde ronde mengde de bedrijfsentiteit “Momenten van impact” zich in het gesprek.

In de vierde ronde, die al begon toen de derde nog bezig was, werd iedere dag een hoofdstuk online gezet. Een oefening in durven laten zien en ruimte maken voor anderen om al dan niet aan te haken, invloed uit te oefenen. In die fase werd het idee van J. omarmt dat dit boek een kunstwerk is. 

In de vijfde ronde werd een prototype gemaakt van het boek en de set bijpassende kaarten.

Ongelooflijk dat zoiets in 100 dagen, in iets meer dan een uur per dag, tot stand kan komen. Dat is te danken aan wijsheid die jarenlang doorleefd is, vertrouwen op intuïtie, perfectionisme dat niet meer meedoet, een geordend fotoarchief is en heel veel schrijfoefening.

En toen waren de 100 dagen voorbij en was het diepe Winter. Tijd om het te laten rusten, te wachten. 

In de lente van 2023 gaan we ervaren wat er, in verdere interactie met doelgroep en Natuur, voor ideeën ontspruiten. Benieuwd naar de verdere ontwikkeling en het gebruik van dit 100-dagen-project. 

 

– Ilse Meelberghs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *