IMG_7689

Kompas ontwikkelen.

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Dit stuk introduceert het te ontwikkelen innerlijke kompas.. 

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Onze aarde zit voor mensen propvol keuzes. Keuzes die het nu en de toekomst bepalen.

Is dit de goeie keuze voor mij nu? Wat doet dat met mijn omgeving, Wat is het effect op de toekomst. Aaaaaah keuzestress, dat kan verlammen.

Om daarin te blijven bewegen en te navigeren is een interne wegwijzer, een kompas erg handig. Op gevoelsniveau klinkt het kompas als: kies dat waar je het meeste leven voelt, waar je ziel van gaat zingen, je hart een huppeltje maakt.

De eco-samenleving vraagt om te kiezen voor datgene wat je ervaart als kloppend nadat je de zoveel mogelijk stemmen gelijkwaardig hebt gehoord: van mensen en niet-menselijk Leven. Om te kiezen voor de overgave van het ontvangen of het plezier van het geven, ook weer van andere mensen en alle niet-menselijke Leven en voor dat wat het duidelijkst past in de kringloop van het leven.

– Ilse

Voor iedere handeling zoals bliksem en donder dient voldoende kracht te worden opgebouwd.

– Onweer

Voor mij is het eigenlijk simpel. Ik kiemde op een bepaalde plek. Mijn taak ik het om te groeien naar het licht en zoveel wortels te ontwikkelen als ik daarvoor nodig heb. Ik kies dus richting met mijn takken naar waar licht en ruimte is en met mijn wortels naar waar water en voedsel is.

– Draak van een boom

Ik ben het gevolg van een keuze van Ilse. Ze had ook kunnen negeren dat ik door haar heen geboren wilde worden. Dan had ik een ander moeten zoeken om het te doen. Ze heeft met het werken aan haar eerste website een poging gedaan om concreet en duidelijk te maken waar ik voor sta. Een soort openbare visie/strategie-sessie. Een lastige opgave voor haar. Met name omdat ik haar vroeg om andere taal te gebruiken dan diegene die ze tot dan toe zo goed sprak. Het resultaat was echt goed genoeg om mijn kiem zichtbaar te laten zijn en om te kunnen beginnen met ruimte innemen in de wereld. Twee jaar later moesten inderdaad hele stukken website opnieuw. Toen ik begon te groeien bleek dat ik er toch iets anders uit te zien dan we bij het verschijnen van de kiem konden zien. En waarschijnlijk zal het nog wel een paar keer overgedaan worden en zal steeds duidelijker worden waar ik nu eigenlijk van ben.

– Momenten van impact

Ontwikkelvraag: Als er iets te kiezen valt, hoe kies ik mijn volgende handeling?

Speelsuggestie: 

Ga staan en kruip in de huid van Draak van een Boom. Doe versneld een jaar van de ontwikkeling van Draak van een boom na. Waar gaat ze heen met haar takken? Wat doet ze als het waait, regent, sneeuwt. Gaan er takken weg? Hoe zoekt zij een weg met haar wortels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *