IMG_7708

Onverbloemd tonen van het antwoord

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Bij bijna de leercirkel rond, het stuk waarover we het langste schrijven. Dat omdat daar ook nog een routekaart aan te pas komt : Onverbloemd tonen van het antwoord.

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Zo, je bent bijna aan het einde van de leercirkel. Er is een vraag, je bestudeerde en ervoer mogelijke antwoorden, voelde wat het deed en hing daar een conclusie aan. Nu ben je op het punt dat je kleur gaat bekennen. 

Ga je dit verbonden leven op de vraag “ hoe… in de eco-samenleving” beginnen te tonen. Toegewijd. Gedisciplineerd.

Omdat het antwoord wezenlijk anders is dan wat nu mainstream gangbaar en omdat in jezelf andere gewoontes en overtuigingen stevig verankerd zijn, zal dat niet altijd simpel en fijn zijn. De onderstroom zal wel goed voelen.

De komende bladzijden gaan over de uitdagingen hierin, de momenten van waarheid.

 – Ilse

Ik houd niet in, niet met mijn bliksem, niet met mijn donder. Ik toon in volle kracht als ik de kans krijg.

– Onweer

Ik houd ook niet in: niet mijn frisgroen in de lente, niet mijn kleuren in de herfst, niet mijn naaktheid in de winter.

Ik toon met de seizoenen.

– Draak van een boom

Ik ben mijn tijd minstens 10 jaar vooruit. 

Misschien komt die eco-samenleving waar ik actief op hoop, waarheen ik idealisten wil begeleiden er wel nooit. Misschien blijven het eilandjes in een wereld die voor het grootste deel anders denkt en handelt. 

Het maakt niet uit voor het onverbloemd tonen. Laat ik zonder gene zien waar ik voor sta en ben ik daarmee een vuurtoren voor eco-idealisten, wat er buiten het eiland ook van gevonden en gedacht wordt? 

Dat is onverbloemd tonen en het is niet makkelijk. Het moeilijkst: “de angst voor het verlies van verbinding”. Het mooie is, net als je niet zonder impact kan zijn, zo kan je ook niet zonder verbinding zijn. Zelfs als geen mens zich met je verbindt ben je verbonden met het web van het niet-menselijke leven.

Ik kies er dus voor om me bewust ook te verbinden met “Aarde”. Ik doe dit ook voor hen en dus nooit tevergeefs, wat de meeste mensen ook vinden.

– Momenten van impact

Ontwikkelvraag: Ben ik klaar om het antwoord te gaan leven?

Speelsuggestie:
Doe eens 1 dag alsof je klaar bent. Klaar = je antwoord leven.

2 reacties op “Onverbloemd tonen van het antwoord”

  1. Meta Van Appeven schreef:

    Wat ben je moedig! En wijs! Eigenwijs én Wereldwijs…wijs omdat je je verbonden hebt met de Aarde. Hoe zit het met de Hemel? Ben jij ook een sterrenkind dat zich verbonden voelt met het Universum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *