IMG_7694

Stevig staan, voeling houden met …

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Dit stuk dat gaat over het wortelen in het algemeen.. 

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Het verhaal van “hoe” begint met de onderliggende conditie, de wortels. De wortels die in contact zijn met hoop, liefde voor plek en tijd. Het is echt niet zo dat je heel veel en goeie wortels nodig hebt om te kunnen ontwikkelen en doen. Het is een wisselwerking, beetje wortel, beetje doen.

Het is trouwens in deze tijd niet raar als je je af en toe depressief, moedeloos en bang voelt, even niet zo stevig staat. Ergens voelen we dat we allerlei gezondheidsgrenzen van Aarde overschrijden, dat we hele groepen mensen laten stikken in hun problemen.

Het helpt om het verdriet erover er gewoon te laten zijn, het beest van de destructie en de onverschilligheid in de bek te kijken en ergens in dat proces ook weer te verbinden met waarom je het wel doet, waarom jij wel doorgaat.

– Ilse

Iedereen die iets wil leren over stevig staan denkt meteen aan Boom, Ilse ook. Dat terwijl ik ook heel stevig ben. Mijn donkere wolken steken hoopvol af tegen de vaak nog een beetje blauwe lucht ernaast. Ze vormen een mooi contrast met het groen van de bomen. In de lente is het lichtgroen staalgrijze spel het duidelijkst. Ik glijd mee met de snelheid van de luchtstroom terwijl het landschap om me heen de hele tijd veranderd. – Onweer
Ik wil ook nog even iets kwijt over wortelen. Iedereen denkt zo dat dat een statisch ding is, dat ik groei en dat de wortels meegroeien. Eens gegroeid, klaar. Zo werkt het niet. De hele tijd ben ik bezig met observeren welke wortels nog wel dienen, die laat ik zitten. En diegenen die wel ooit nuttig werk deden maar nu niet meer omdat de grond veranderde, die laat ik afsterven. Ze in leven houden kost te veel energie. .

– Draak van een boom

Ik ben anders geworteld dan de meeste andere organisaties en bedrijven in mijn omgeving. 

Ik ga voor lokaal omdat ik in deze geliefde regio mijn werk te doen heb. 

Ik ben hopelijk een tijdelijk fenomeen, behulpzaam bij het loodsen van idealisten door dit transitietijdperk. 

 Mijn hoop is dat mensen net als ik ervaren dat een liefdesrelatie met Aarde en de dingen die je doet om die relatie goed te houden gewoon deugddoend zijn en geen opofferingen.

Ik werk met de onderstroom die de mensen kan brengen bij een eco-samenleving, Niet altijd makkelijk die voedende stroom te voelen en vinden.

– Momenten van impact

Ontwikkelvraag: Wat is eigenlijk stevig staan?
Speelsuggestie:  Doe Onweer na zoals ze stevig door het landschap glijdt. Voel haar innerlijke kracht. Of doe Draak van een boom na zoals ze speelt met haar wortels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *