verstoppertje

Stiekem verstoppertje spelen

Het is waarschijnlijk heel lastig om te begrijpen wat mijn onderneming doet. Een van de redenen: ik speel nog verstoppertje.  

De basis van waaruit ik werk is anders en ik verdoezel hoe anders. #oude-win-formule. 

Ik vertrouw namelijk ten diepste op jou, jouw waarde voor de wereld en op het leven.

Opdat dat vertrouwen voelbaar is voor jou tijdens een workshop, werk ik tamelijk compromisloos vanuit een aantal overtuigingen. Overtuigingen waarvan ik vermoed dat ze het niet zo goed doen in verkoopland van persoonlijke ontwikkeling en dus verdoezeld dienen te worden. (tja, dat is een mogelijke conclusie * grijns * )

Het verkoopland waar helder je probleem wordt omschreven en de oplossing wordt aangedragen. Het land dat mij beperkt heeft geholpen en ik daarom wil aanvullen. 

Nu ik me er bewust van ben en open naar heb gekeken, zie ik geen redenen meer om hiermee verstoppertje te spelen #momentstoppen. Bij deze de onderliggende overtuigingen. 

Goed genoeg en groeiend op jouw levenspad

Integriteit, trouw aan jezelf

  • Je kan het zelf. Je hoeft niet gered, ik hoef je niet te vertellen wat je moet doen.
  • Je bent al goed genoeg. Ontwikkelen doe je omdat – voor wat je nu wil/verlangt –  je rationele gedachtegoed, je normen en waarden, je overtuigingen, je vaardigheden tekort schieten.
  • Jij hebt de regie. Jij bepaalt het ritme van de ontwikkeling en aanvaard de consequenties van dat ritme. 

Levenlang leren, stap voor stap persoonlijk ontwikkelen

  • Je hebt tijd. Het is nooit echt helemaal klaar en dus hoeft het niet perse nu in dit moment te gebeuren. Het is wel in het moment, nu, dat het gebeurt.
  • Het is evolutie. Geen doorbraak, revolutie. Het is een tijd later achterom kijken en denken “oh, het is nu heel anders”

Co-creatief, kwaliteit van verbinden

  • Kwalitatief verbinden kan je leren/ontwikkelen, leeftijd doet er niet toe. 
  •  Jij bent van betekenis voor het proces van de groep. Zonder jou wordt de workshop anders.

Daarnaast zit mijn sterkte in het begeleiden van de tussentijd. En die begeleiding bestaat dan vooral in het inzicht verschaffen in het proces, aanleren van vaardigheden ipv oplossingen aan te dragen. Ook anders dan gebruikelijk #ookzichtbaarmaken. Volgende blogpost dat 🙂

 – Ilse Meelberghs – Moment stoppen

Volgende moment stoppen 4 maart 2019