IMG_7709

Stuurloos – Toekomstmuziek

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

De eerste van de routekaart, toekomstmuziek.  

Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

Dit is het begin van een avontuur in een avontuur. 

Een van de eerste dingen die ik meestal doe bij het onverbloemd tonen is een helderer beeld scheppen van wat ik nou eigenlijk wil tonen. Want “laten zien” van iets als totaal niet weet wat, laat je een beetje stuurloos achter. Dan blijven de mogelijkheden nog wat groot om in beweging te komen. Ik weet niet of je ooit te maken hebt gehad met rubrics in onderwijs. Dat toetsmiddel vertelt zo mooi waar je eindproduct aan moet voldoen om goed genoeg te zijn. Zoiets probeer je hier ook te doen. Voor het “plantaardig gaan eten” maakte ik een collage met allemaal vegan dingen en de afspraak met mezelf dat ik er 5 jaar voor had om daar te komen. Dat gaf me genoeg houvast en vertrouwen om in beweging te komen. Meer hoeft het niet te doen. Het hoeft je maar in beweging te zetten of te houden. Op weg naar het onverbloemd tonen van het volledige antwoord volg je de toekomstmuziek, liefst dagelijks, al is het maar een beetje.

 – Ilse

Boeiend zoals jullie zoveel moeite doen om jezelf te sturen. Ik ga daarheen waar de wind me brengt en laat de bliksem en donder los als het tijd is. Is nog nooit een probleem geweest.

– Onweer

Ja boeiend, bij mij zit wat ik word en wat ik ga laten zien al in de kastanje waar ik uit geboren ben. Ik doe wat ik ben, kastanje zijn.  En de plek waar ik sta bepaald vervolgens hoe ik dat laat zien. Smaller en hoger omdat ik tussen andere bomen sta en het licht zoek.

– Draak van een boom

Ik vertelde al dat Ilse bij het begin een website, foto’s, een lied en een schilderij liet maken. Daarnaast maakte ze van de toenmalige producten, op dat moment de 7 Momenten, een collage. Allemaal opdat ze kon beginnen met het in de wereld zetten. Op dat moment waren de routekaart, de ontwikkelcirkel en de rol -bondgenoot – nog niet duidelijk. Verder lukte ook nog niet: een uitgeschreven visie, een heldere doelgroep, omzetdoelstellingen, omschrijvingen van gewenste impact. 

Je snapt het al, er lag geen businessplan. Als dat had gemoeten, dan was ik er nooit geweest. Gelukkig kon het gezin van Ilse de startkosten investeren.

En we volgden de muziek, de doorvoelde richting. Iedere dag.

– Momenten van impact

Ontwikkelvraag: Wanneer is het goed genoeg?

Speelsuggestie:

Neem een tijdschrift met mooie natuurbeelden en eventueel teksten die over het onderwerp van je vraag gaan. Verknip het en maak twee stapeltjes: 

één past wel bij het antwoord, het toekomstbeeld, 

twee past niet bij het toekomstmuziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *