IMG_7687

Visie op een eco-samenleving

We schreven 100 dagen aan een boek voor de eco-idealist en voor de mensen die hen beter willen begrijpen en ondersteunen. 

De 100 dagen zijn nog niet om. het boek is nog niet klaar. Het nu al publiceren is onderdeel van het “onderzoekend op pad”. Met jullie onderzoeken wat er nog mist, wat er raakt, deugd doet, wat er nog niet klopt, … Of waarin jullie vragen om voor jouw groep een sessie hierin te verzorgen. Zodat hier bij Momenten van Impact langzaam het definitieve boek met werkvormen ontstaat, in co-creatie. Of niet en dan dient dit allemaal een ander doel, we zullen het gaan beleven.

Wie meer wil weten over het proces en de voortgang, klik op de button onderaan de pagina.

Dit is de inleiding, over de eerste glimp op de eco-samenleving.Veel lees- en kijkplezier.

– Ilse Meelberghs

Alle verhalen in de mail krijgen?

De weg naar het nieuwe nu. Zet je weer schrap, bereid je weer voor. Je moet nog een keer door een onzekere fase.

Beetje balen want je hebt al een hoop werk gedaan. Je voelde dat onze huidige samenleving niet meer goed genoeg werkt, niet voor jou, niet voor de andere mensen, niet voor Natuur. Nou ja, je bent nu op het punt dat je snapt dat het allemaal een is en voor ons allemaal een stuk mooier kan. Het voelt heel complex: die samenhang. Aan welke knop kan jij draaien om een eco-samenleving te krijgen? En waar bouw je dan precies aan?

– Ilse

Stel je niet zo aan. Met de verwoesting die mijn bliksemvuur, wind en regen soms brengen, breng ik ook nieuwe kansen voor Leven. Gewoon zoeken naar die kansen om het grote Leven te versterken.

– Onweer

Mag ik je uitnodigen in je volgende fase. Je groeide langzaam naar het besef dat toekijken terwijl er pijn is niet bij jou past, dat meedoen aan kapot maken, verzwakken van Aarde en haar bewoners niet jouw ding is. Jij hebt in de gaten dat alles samenhangt en dat het toch moet kunnen om meer leven houden en te brengen in het geheel.
Nu vraag je je af wat jouw rol is? Wat fijn, dankjewel. Want jij kan iets wat ik niet kan. Jij kan het onnodig destructieve gedrag helpen stoppen. Ik weet het, je voelt te klein daarvoor. Maar je kan nog meer dan ik als Boom. En ik zal naast je staan.

– Draak van een boom

Ik ontstond vanuit liefdevolle omgang met niet-weten, zoals uit klei een kunstwerk wil ontstaan. Ilse liet echt alles over aan intuïtie in die beginfase: het starten zelf ging vanuit een gevoel dat er een onderneming moest komen voor de Aarde, het eerste beeld ontstond tijdens een workshop, later werd de naam intuïtief gekozen uit een aantal mogelijkheden die opplopten, de eerste producten volgden uit die naam gecombineerd met Ilse’s ervaring en vakkennis, de website kreeg vorm door dit allemaal te delen. Mijn kiem werd verankerd in foto’s, een lied en schilderijen tijdens een openingsritueel. Het voelt fijn om zo gebouwd te worden.

– Momenten van impact

De overkoepelende ontwikkelvragen in dit boek:

Hoe bouw ik mee aan de eco-samenleving?

Hoe ontwikkel ik visie erop.

Doorlopende speelsuggestie:

Start met de bouw van een mini eco-samenleving: met lego, met verbeelden. Dat laatste kan met tekeningen en collages. Mooi hulpmiddel erbij is het boek The imaginary world of… Keri Smith)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *